Реализирани промоција на веб страна за програмата Европски солидарен корпус и воведен состанок за добитници на грант за предлог проекти од програмата Еразмус+ и Европски солидарен корпус

На 20 декември 2021 година во просториите на Националната агенција во Скопје, Националната агенција за европски образовни програми и мобилност реализираше промоција на веб страна за програмата Европски солидарен корпус и воведен состанок наменет за организации добитници на грант за предлог проекти од програмата Еразмус+ и Европски солидарен корпус.  На настанот учествуваа 10 претставници на […]

Реализирани 2 задолжителни обуки “On arrival” и “Mid-term evaluation” за волонтери кои се на волонтерска активност во Република Северна Македонија

Од 28-30 јули 2021 година во хотел “Амбасадор” во Скопје, Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност реализираше 2 редовни обука за вкупно 13 волонтери кои се вклучени во волонтерски активности во Државата преку програмата Европски Солидарен Корпус.  На обуката учествуваа 13 волонтери кои се на волонтерска активност во државата, 13 на “On arrival […]

Европскиот Солидарен Корпус има за цел да поттикне солидарност во европското општество, со ангажирање на млади луѓе и организации во достапни и високо … [види повеќе]

Контакт

Бул.Кузман Јосифовски Питу бр.17
1000, Скопје

Работно време

Пон – Пет: 08:00  – 16:00 

Национална Агенција за Европски Образовни Програми - Сите права задржани © 2021.